If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Билборд на алфа ромео на 11000м подморска височина
Майната на налягането.
Влакното най- вероятно няма да може да издържи собствената си тежест и силите на теченията, па какво остава за товар. А камерата която уж снима ? Тя в какво се намира?
А влакното как го надиха ? Яко.
А макарата ( която ми се вижда въз малка да събере 11 км ) в началото и в края на опита беше с почти еднакво количество влакно) Да не говорим че беше дървена.
"Най- дълбоката" точка на марианската падина The Challenger Deep е на около 350 километра от Гуам- а те от там тръгнаха. А те казаха 20 мили.
С лодчица.
Иначе идеята е свежа и на мен ми хареса.
А и е доста двусмислена.
Уикипедиа
Марианската падина първоначално е проучена през 1951 год. от Кралския военен кораб Challenger. На негово име е наречена и най-дълбоката част от падината - The Challenger Deep. Използвайки ехо локатор, Challenger II регистрира дълбочина от 10 900 м. на 11"19'N, 142"15'E.
През 1957 год. руският крайцер "Витяз" измерва дълбочина от 11 034 м., но тази информация никога не е потвърдена от официални източници (смята се, че това е пропаганда в научно-техническата надпревара по време на Студената война).
През януари 1960 год., по време на първото спускане, Пикар и Уолш са изненадани да открият, че това не е "мъртъв свят", а напротив - има живот. Двамата описват дъното, като "равно и много чисто". През 1962 г. М. В. Спенсър регистрира още по-голяма дълбочина от 10 915 м. На 24 март 1995 японската сонда Kaiko дава най-точните данни за дълбочината на Марианската падина до днес - 10 911 м.
Comment